Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

As bewaren

Als nabestaanden er voor kiezen om de as te bewaren dan is het verstandig om eerst goed na te denken over de locatie waar de as bewaard zal worden. Als men weet waar de as komt te staan kan een passende asbestemming worden gekozen.

Het is mogelijk om de as te bewaren bij het crematorium waar de overledene is gecremeerd, maar de as kan ook worden bewaard op een begraafplaats. Op de meeste begraafplaatsen in Heerhugowaard kan de as een bestemming krijgen in een speciaal urnengraf, mausoleum of urnenmuur. De mogelijkheden en tarieven verschillen per begraafplaats. Mensen die willen weten welke asbestemmingen er zijn op Begraafplaats Krusemanlaan, Begraafplaats Kerkweg, Rooms-Katholieke kerkhof Dionysiusparochie, Katholieke kerkhof Heerhugowaard-De Noord, Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk Heerhugowaard, Begraafplaats Protestantse gemeente Heerhugowaard of Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Jan Glijnisweg Heerhugowaard, kunnen het beste contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats van keuze.

Kijk voor adressen en telefoonnummers in het hoofdstuk Begraafplaatsen in Heerhugowaard. Voor de mogelijkheden en tarieven bij Crematorium Waerdse Landen, Crematorium Schagerkogge (Schagen) of Westerveld (Driehuis) kan contact worden opgenomen met het crematorium van keuze. Kijk voor de adressen en telefoonnummers in het hoofdstuk Crematorium in Heerhugowaard.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de as thuis te bewaren. Als de nabestaanden weten waar de as komt te staan kan men nadenken waar de as in gaat. Er zijn vele honderden asbestemmingen waar de as in kan. Het is onmogelijk om al deze opties op een rij te zetten. Maar de belangrijkste staan hieronder op een rij.

Urnen

De urn is nog altijd de meest gekozen asbestemming. Urnen zijn er in diverse soorten, maten, vormen en kleuren. Ze worden gemaakt van verschillende grondstoffen en worden aangeboden vanaf een paar tientjes tot in de duizenden euro’s. Bij de keuze van een urn is het belangrijk om er rekening mee te houden waar de urn komt te staan. Als deze buiten komt te staan dan moet de urn weersbestendig zijn. Als de urn op een plek komt te staan waar deze mogelijk een keer omgestoten zou kunnen worden dan is het verstandig om te kiezen voor een onbreekbare urn.

Op Urnenwinkel.nl is een hele grote collectie te zien. De foto’s van de urnen bieden nabestaanden inspiratie bij hun keuze voor een urn.

Assieraden

Een assieraad is een heel stijlvolle en mooie asbestemming die het mogelijk maakt om (een deel van) de as van een overledene heel dicht bij je te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een horloge, ketting, oorbel of armband. In het assieraad is een kleine ruimte waar wat as in kan. Meestal wordt deze ruimte afgesloten met een heel klein schroefje. Daardoor is het mogelijk om de as in de toekomst nog eens in een ander assieraad te doen. Een voordeel van een assieraad is dat het voor andere mensen niet zichtbaar is dat het een assieraad betreft. Daardoor kan de drager er zelf voor kiezen om aan anderen te vertellen dat het een assieraad is of niet.

Op Urnenwinkel.nl is een hele grote collectie assieraden te zien die nabestaanden kan helpen als ze een assieraad willen uitzoeken.

Askunstwerk

Heel veel kunstenaars kiezen er voor om naast hun bestaande werken ook askunstwerken te maken om zo wat extra inkomen te genereren. Een askunstwerk wordt doorgaans gemaakt in samenspraak met de familie. Op die manier ontstaat er een uniek en persoonlijk askunstwerk. Het is wel erg verstandig om vooraf eerst te vragen naar eerdere werken van de kunstenaar. Op die manier kunnen de nabestaanden zien welke kwaliteit de kunstenaar levert en weet men of de kunst ook past bij de familie. Een andere tip is om vooral duidelijke afspraken te maken over de prijs.

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206