Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

Aangifte van overlijden

Als iemand in Nederland is overleden moet er aangifte van overlijden worden gedaan in de gemeente waar iemand is overleden. Na deze aangifte krijgt men een verlof tot begraven of cremeren. Zonder dit verlof kan er geen uitvaart plaatsvinden. De uitvaartondernemer kan de aangifte voor u regelen, maar u kunt dit ook heel eenvoudig zelf doen.

Zelf aangifte doen

Als iemand in de gemeente Heerhugowaard komt te overlijden moet er dus aangifte gedaan worden bij de gemeente Heerhugowaard. Dit moet u doen bij de bali van Burgerzaken op het gemeentehuis.

Adres Burgerzaken gemeente Dijk en Waard
Parelhof 1, 1703 EZ
Heerhugowaard

De openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. U kunt telefonisch een afspraak maken via het telefoonnummer 14 072. Aan het doen van aangifte van overlijden zijn geen kosten verbonden.

Wat moet u meenemen?

Als u aangifte van overlijden gaat doen moet u de volgende papieren meenemen:

  • Verklaring overlijden*
  • geldig legitimatie van de aangever
*De dood van iemand moet altijd officieel worden vastgesteld door een bevoegd arts. Deze geeft een Verklaring van overlijden af.

Kijk voor meer informatie over het doen van aangifte van overlijden in Heerhugowaard op de site van de gemeente Dijk en Waard.

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206