Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

Direct regelen na overlijden

Als iemand is overleden moeten een heel aantal zaken worden geregeld. Niet alles hoeft even snel te worden afgehandeld omdat sommige zaken gerust even kunnen wachten. In het overzicht hieronder staan de eerste zaken die geregeld moeten worden.

Bel de huisarts


Bel de huisarts zodat die langs kan komen om een verklaring van overlijden op te stellen. Deze verklaring van overlijden is nodig om een verlof tot begraven/cremeren aan te vragen bij de gemeente waar iemand is overleden. Zonder het verlof tot begraven/cremeren kan de overledene niet worden begraven of gecremeerd. Als iemand in het ziekenhuis is overleden kan de behandelend arts de verklaring van overlijden opstellen.

Als de eigen huisarts niet bereikbaar is dan kan men contact opnemen met de huisartsenpost op telefoonnummer: 072 5180618.

Mocht u iemand aantreffen die naar uw idee geen natuurlijke dood is gestorven (als gevolg van bijvoorbeeld een misdrijf, ongeval of zelfdoding) dan kunt u het beste bellen met het alarmnummer 112. De politie zal met spoed naar u toekomen.

Uitvaartverzekering

Bekijk of de overledene een uitvaartverzekering heeft. Als er sprake is van een uitvaartverzekering dan is het belangrijk om na te gaan of het gaat om een natura verzekering of een kapitaal verzekering. In het hoofdstuk Uitvaartverzekering is uitgebreide informatie te vinden over de verschillen tussen een natura verzekering en een kapitaal verzekering. In beiden gevallen zijn de nabestaanden helemaal vrij in de keuze van de uitvaartondernemer, maar het is wel verstandig om vooraf te informeren naar het bedrag dat uitgekeerd zal worden.

Wat wilde de overledene

Sommige mensen hebben hun uitvaartwensen op papier staan. Meestal worden deze papieren bewaard bij de andere belangrijke papieren. Het is verstandig om snel uit te zoeken of er sprake is van een wensenlijst. De wensenlijst kan worden gebruikt bij het regelen van de uitvaart.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Heerhugowaard

Uitvaartondernemers hebben allemaal hun eigen manier van werken en persoonlijkheid. Omdat het regelen van een uitvaart niet alleen heel emotioneel maar ook erg intiem is vinden veel families het belangrijk dat ze werken met een uitvaartondernemer die bi j hen past. Het is daarom belangrijk om meerdere uitvaartondernemers die werken in Heerhugowaard met elkaar te vergelijken. Dat kan heel eenvoudig door een wensenformulier in te vullen op Uitvaartmarkt.nl. Aan de hand van het wensenformulier ontvangt de aanvrager binnen enkele uren offertes van uitvaartondernemers.

Op Uitvaartmarkt.nl kan men niet alleen vergelijken op prijs (wat al snel enkele honderden euro’s verschil kan uitmaken) maar ook op kwaliteit en persoonlijkheid. Zo sturen sommige uitvaartondernemer een video mee waarin zichzelf en hun organisatie presenteren. Op die manier kunnen de nabestaanden vooraf zien met wie ze te maken hebben en voorkomen ze dat ze de uitvaart van hun dierbare moeten regelen met iemand die helemaal niet bij de familie past.

Soms denken mensen dat ze binnen een paar uur al een uitvaartondernemer moeten bellen. Maar het is helemaal nergens voor nodig om direct te bellen. Veel nabestaanden vinden het ook prettiger om de eerste uren alleen met elkaar en de overledene te zijn, voordat er een uitvaartondernemer over de vloer komt. Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl is gratis voor zowel de consument als de uitvaartverzorger.

Het is ook mogelijk om geheel kosteloos uitvaartondernemers te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl.

Welke kleding krijgt de overledene aan?

Als er een afspraak is gemaakt dat de uitvaartondernemer langs komt hebben de nabestaanden de tijd om alvast na te denken over de kleding die de overledene aan krijgt. Deze kleding kan alvast worden klaargelegd. Het is ook praktisch om een foto klaar te leggen waarop te zien is hoe de overledene er bij leven uitzag. De uitvaartverzorger kan daar dan rekening mee houden bij de verzorging van de overledene.

Regelen uitvaart

In de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart moeten heel veel zaken worden geregeld. Samen met de uitvaartondernemer zal de familie vorm geven aan het afscheid. Op uitvaart-heerhugowaard.nl is uitgebreide informatie te vinden over het thema uitvaart in Heerhugowaard. Deze informatie kan mensen inspireren om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan locaties voor de plechtigheid, de condoleance, de opbaring etc. Kijk voor een overzicht van de onderwerpen in de infotheek van uitvaart-heerhugowaard.nl.

Sluit huis goed af

Wees er bewust van dat er mensen zijn die opzoek zijn naar mensen die iemand hebben verloren. Deze mensen speuren rouwadvertenties af om te zien wanneer de plechtigheid wordt gehouden. Uit ervaring weten deze uitvaartdieven dat er doorgaans niemand thuis is tijdens de plechtigheid. Vermeld daarom nooit adresgegevens in rouwadvertenties. Pas ook op met adresvermeldingen op sociale media. Vaak is het mogelijk om het adres van de uitvaartondernemer te gebruiken als correspondentieadres.

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206