Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

Begraafplaatsen Heerhugowaard

In Heerhugowaard zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen. De begraafplaats aan de Krusemanlaan is de grootste en hier vinden ook de meeste begrafenissen plaats. De kleinere gemeentelijke begraafplaats aan de kerkweg is alleen voor mensen die een aantoonbare binding met het buurtschap Veenhuizen hebben. Verder zijn er in Heerhugowaard nog een aantal bijzondere begraafplaatsen te vinden.

Begraafplaats Krusemanlaan

Op de gemeentelijke begraafplaats aan de Krusemanlaan zijn drie soorten graven. Het algemene graf, het particuliere graf en het foetusgraf. Een algemeen graf is de goedkoopste optie. In een algemeen graf kunnen drie personen worden bijgezet. Het kan dus zo zijn dat uw dierbare een graf krijgt met twee voor u onbekende personen. Er is op het graf ruimte om een monument te plaatsen maar dit is een stuk kleiner dan bij een particulier graf. Op het graf moeten immers drie monumenten kunnen staan. Een ander verschil is dat een algemeen graf na 10 jaar geruimd wordt. Men kan dan de stoffelijke resten wel laten herbegraven of laten cremeren, maar dit moet u wel apart aanvragen. De begraafplaats aan de Krusemanlaan heeft ook speciale algemene kindergraven. Deze hebben een beperkte afmeting (1,20 m x 0,80 m) en bestaan uit maar één laag. De gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkweg heeft overigens geen algemene graven.

Bij een particulier graf koopt u de rechten van een graf. Hiermee bent u de rechthebbende van het graf en beslist u over wat er met het graf gebeurt en wie er in wordt begraven. Het recht koopt u in eerste instantie voor een periode van 20 jaar. Dit kunt u naar het verlopen van deze periode verlengen met 10 of 20 jaar. Na de verplichte grafrusttermijn van 10 jaar kunt u er voor kiezen om de stoffelijke resten te laten herbegraven in een ander graf of deze alsnog te laten cremeren. In een particulier graf kunnen drie personen worden bijgezet. Het is ook mogelijk om een asbus in een particulier graf te begraven. De rechthebbende mag bepalen welke grafbedekking er op het graf komt.

Op de begraafplaats is een verzamelgraf voor kindjes die na een zwangerschap van meer dan 24 weken levenloos zijn geboren of die snel na de geboorte zijn overleden. Een plek in het foetusgraf is voor onbepaalde tijd. Het is mogelijk om een naamplaatje te laten plaatsen op het monument. Het is niet mogelijk om de stoffelijke resten later nog te laten herbegraven of te laten cremeren.

Op begraafplaats Krusemanlaan zijn ook veel mogelijkheden voor het bijzetten van as. Kijk voor meer informatie hierover in het hoofdstuk asbestemmingen.

Begraafplaats Krusemanlaan
Krusemanlaan 3
1701 VN Heerhugowaard
Klik hier voor een routebeschrijving

Begraafplaats Kerkweg

Op de gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkweg kunnen personen alleen begraven worden als men een aantoonbare binding met het buurtschap Veenhuizen heeft. Op deze begraafplaats worden alleen maar particuliere graven uitgegeven. Deze graven bestaan maar uit twee in plaats van drie lagen. Er kunnen dus maar twee personen in één graf begraven worden. Dit komt door de grondwaterstand. Het is ook mogelijk om een asbus te begraven in een graf, maar verder zijn er geen asbestemmingen op de begraafplaats. Kijk voor meer asbestemmingen op de gemeentelijke begraafplaats Krusemanlaan in het hoofdstuk asbestemmingen.

Begraafplaats Kerkweg
Kerkweg 26
1704 DH Heerhugowaard
Klik hier voor een routebeschrijving

Voor het aanvragen van een graf of voor een overzicht van de kosten kunt u kijken op de website van de gemeente Dijk en Waard.

Rooms-Katholieke kerkhof Dionysiusparochie

Na een flinke opknapbeurt in 2010 is het kerkhof van de Dionysiusparochie weer een populaire plek voor parochianen om zich te laten begraven. Op de begraafplaats is nog voldoende ruimte voor nieuwe graven. Ook is het mogelijk om een urn in een urnenkelder bij te zetten.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Rooms-Katholieke kerkhof Dionysiusparochie of contact opnemen met het parochiesecretariaat op het nummer 072 – 57 11 292.

Roomskatholieke kerkhof Dionysiusparochie
Middenweg 248
1701 GH Heerhugowaard
Klik hier voor een routebeschrijving

Katholieke kerkhof Heerhugowaard-De Noord

Dit kerkhof is in 1910 aangelegd achter de kerk van de parochie van het Heilig Hart van Jezus in Heerhugowaard-De Noord. In de loop der jaren is het kerkhof meerdere malen uitgebreid, er is dan ook nog voldoende ruimte op de begraafplaats. In 2001 is er een Mariakapelletje met een urnenmuur aangelegd.

Katholieke kerkhof Heerhugowaard-De Noord
Middenweg 541
1704 BE Heerhugowaard
Klik hier voor een routebeschrijving

Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk Heerhugowaard

Deze begraafplaats ligt achter de Ontmoetingskerk aan de Middenweg. Op deze begraafplaats worden zowel particuliere als algemene graven uitgegeven. Ook zijn er urnengraven beschikbaar. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de Nederlands Hervormde kerk Heerhugowaard.

Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk Heerhugowaard
Middenweg 168
1702 HE Heerhugowaard
Klik hier voor een routebeschrijving

Begraafplaats Protestantse gemeente Heerhugowaard

In 2010 zijn de lokale Nederlands Hervormde kerk en de Gereformeerde kerkgemeente gefuseerd tot PKN Heerhugowaard. De Kerk wordt sinds 2008 niet meer gebruikt voor erediensten. Ook het kerkhof achter de kerk wordt niet meer gebruikt.

Begraafplaats Protestantse gemeente Heerhugowaard
Stationsweg 53
Heerhugowaard
Klik hier voor een routebeschrijving

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Jan Glijnisweg Heerhugowaard

Jan Glijnisweg 30
Heerhugowaard
Klik hier voor een routebeschrijving

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206