Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

Grafmonument kiezen

Na de begrafenis hebben de nabestaanden een aantal maanden om na te denken over welk grafmonument ze willen plaatsen op het graf. De grond moet namelijk eerst weer inklinken na de begrafenis. Als er te snel een monument op wordt geplaatst dan is de kans groot dat het monument verzakt.

Regels grafmonumenten


Op alle begraafplaatsen in Heerhugowaard gelden verschillende regels als het gaat om het te plaatsen grafmonument. Het is belangrijk om altijd vooraf toestemming te vragen voor plaatsing aan de beheerder van de begraafplaats. Op die manier kunnen nabestaanden voorkomen dat ze later geconfronteerd worden met het feit dat een grafmonument niet voldoet aan de voorwaarden van de begraafplaats.

De regels kunnen verschillen per grafvak. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het oude deel van de begraafplaats een oude uitstraling moet behouden. In dat geval mogen er alleen monument worden geplaatst in een bepaalde kleur en mogen ze van een beperkt aantal soorten materialen worden gemaakt. Op veel begraafplaatsen zijn er weer speciale gedeeltes waar meer mogelijk is.

Neem voor de regels en mogelijkheden contact op met de beheerder van de begraafplaats van keuze. Kijk voor alle contactgegevens van de begraafplaatsen in het hoofdstuk Begraafplaatsen Heerhugowaard.

Loop over de begraafplaats

Een goede manier om een indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van grafmonumenten is door rond te lopen over de begraafplaats. Op die manier kan men heel veel verschillende graven bekijken en zo een indruk krijgen van wat men wel of juist niet mooi vindt.

Budget

Grafmonumenten zijn er in verschillende prijscategorieën. Het is daarom erg belangrijk om eerst vast te stellen wat het budget is. Dat is dan de basis van waaruit nabestaanden een monument kunnen kiezen. Bedenk daarbij dat de prijs van het monument helemaal niets zegt over het respect wat mensen hebben voor de overledene. Iemand die voor een paar euro zelf een monument kan maken heeft misschien juist wel een persoonlijker monument.

Wie maken grafmonumenten

Er zijn diverse steenhouwers en kunstenaars die grafmonumenten aanbieden in Heerhugowaard. Het is verstandig om altijd te vragen naar eerder werk van de steenhouwer of kunstenaar. Op die manier kan men goed zien welke kwaliteit iemand levert.

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206