Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

Uitvaartverzekering

Omdat een uitvaart behoorlijk kostbaar is kan het verstandig zijn om al bij leven na te denken over hoe je eigen uitvaart in de toekomst betaald kan worden. Het is in Nederland mogelijk om je te verzekeren voor een uitvaart. Er worden diverse uitvaartverzekeringen aangeboden door verschillende verzekeraars. In grote lijnen bieden ze twee opties aan. Men kan kiezen uit een naturaverzekering en een kapitaalverzekering.

Naturaverzekering


Een naturaverzekering is een uitvaartverzekering waarbij de verzekeraar de uitvaart het liefst zelf wil verzorgen. De verzekerde is verzekerd voor een pakket aan diensten en producten die worden geleverd door de verzekeraar. Deze verzekeraars beschikken doorgaans over een eigen uitvaartbedrijf.

Het staat nabestaanden ook bij een naturaverzekering helemaal vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen. Maar men moet er wel rekening mee houden dat de verzekeraar in dat geval mogelijk een lager bedrag al uitkeren dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Neem daarom altijd eerst even contact op met de verzekeraar en vraag welk bedrag er wordt uitgekeerd als men kiest voor een andere uitvaartondernemer. Men kan dit bedrag eventueel voorleggen aan de uitvaartondernemer van keuze en vragen of hij/zij de uitvaart kan verzorgen voor dat bedrag.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar (maximaal) het in de polis overeengekomen bedrag uit waarmee men de uitvaart kan betalen. Het staat de nabestaanden helemaal vrij welke uitvaartondernemer ze kiezen. Het is wel altijd verstandig om na overlijden met de verzekeraar te bellen om te vragen welk bedrag er precies wordt uitgekeerd en wat de voorwaarden voor uitbetaling zijn. Op die manier weten de nabestaanden precies waar ze aan toe zijn.

Kijk voor uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen en de verschillende mogelijkheden/voorwaarden op www.uitvaartverzekering.net.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206