Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

Waar hou je de plechtigheid

De meeste uitvaartplechtigheden worden gehouden in de aula van een uitvaartcentrum, crematorium of in de kerk. Maar er worden ook andere locaties in en rond Heerhugowaard gebruikt voor uitvaartplechtigheden. Nabestaanden kunnen helemaal zelf bepalen welke locatie ze het meest geschikt vinden.

In het crematorium


Als een overledene wordt gecremeerd dan wordt de plechtigheid meestal ook gehouden in het crematorium. Crematorium Waerdse Landen heeft een aula met 140 zitplaatsen en ruimte voor 250 staanplaatsen. Net als de aula’s van Schagerkoggen en Westerveld is de aula voorzien van alle moderne faciliteiten die het mogelijk maken om een plechtigheid te houden.

Uitvaartcentrum of kerk

Er zijn verschillende uitvaartondernemers in Heerhugowaard en omgeving die beschikken over een eigen uitvaartcentrum met aula. Als de overledene ook is opgebaard in het uitvaartcentrum kan het praktisch zijn om de plechtigheid voorafgaande aan de begrafenis of crematie dan ook te houden in het uitvaartcentrum. Op die manier hoeven de belangstellenden zich minder vaak te verplaatsen.

In de verschillende kerken in Heerhugowaard worden ook uitvaartplechtigheden gehouden. Doorgaans gaat het dan om uitvaarten van gemeenteleden van de kerk. De dienst wordt dan voorgegaan door een dominee of priester.

Bijzondere locaties voor uitvaartplechtigheid

Er zijn families die het prettiger of persoonlijker vinden om het afscheid van hun dierbare te houden op een plek waar de overledene graag kwam. Soms vinden mensen een standaard uitvaartlocatie heel beladen omdat men er bijvoorbeeld eerder is geweest om afscheid te nemen van een dierbare.

In Heerhugowaard zijn tientallen geschikte locaties te bedenken waar een uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Denk aan een kroeg, café of hotel. Het kan soms ook heel bijzonder zijn om een uitvaartplechtigheid te houden in een gelegenheid waar men een bijzondere herinnering aan heeft. Stel dat iemand is getrouwd in Partycentrum Babylon, zou het dan ook niet heel persoonlijk zijn om ook het afscheid te houden op die locatie? Soms denken mensen dat de gewone horeca niet zit te wachten op een uitvaart. Maar heel veel gelegenheden stellen hun deuren graag open voor een uitvaart, zeker als de familie de condoleance ook op dezelfde locatie wil houden. Het is dus heel normaal om een gelegenheid van keuze bellen met de vraag of ze open staan voor een uitvaart. Het is natuurlijk ook mogelijk om de uitvaartondernemer te vragen om de mogelijkheden in kaart te brengen.

Uitvaart in eigen achtertuin

Als er thuis voldoende ruimte is in de woonkamer of bijvoorbeeld de achtertuin dan is het mogelijk om de uitvaartplechtigheid thuis te houden. Het kan heel persoonlijk en uniek zijn om de plechtigheid te houden in de omgeving waar de overledene heeft geleefd. Bij een thuisuitvaart komt overigens wel heel wat organisatie kijken. Vaak moeten er heel wat zaken worden ingehuurd om alle gasten goed te kunnen ontvangen. Denk daarbij aan extra stoelen/banken, spullen voor de catering, bij hele grote groepen eventueel ook sanitair etc. Uw uitvaartondernemer weet precies wat er allemaal geregeld moet worden. De uitvaartondernemer kan de organisatie op zich nemen zodat de familie alle tijd heeft om afscheid te nemen en om de afscheidsplechtigheid voor te bereiden.

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206