Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

Wat doet een uitvaartondernemer

Als iemand is overleden moeten er in heel korte tijd veel zaken worden geregeld. In een paar dagen moet de hele uitvaart worden geregeld, de overledene moet worden verzorgd en opgebaard, er moeten afspraken worden gemaakt met het crematorium of de begraafplaats. Ook moeten er uitnodigingen worden gemaakt voor de uitvaart. Het zijn maar voorbeelden van zaken die geregeld moeten worden en dat ook nog eens op een moment dat mensen emotioneel worden overvallen door het overlijden van hun dierbare. Een uitvaartondernemer helpt de nabestaanden bij al deze zaken en zorgt er voor dat alles tot in detail is geregeld zodat het een goed en persoonlijk afscheid wordt.

Nadat de familie een uitvaartondernemer heeft uitgekozen bezoekt de uitvaartverzorger de nabestaanden. Meestal komt de uitvaartverzorger bij de familie thuis, maar het kan ook zijn dat het eerste gesprek wordt gehouden in bijvoorbeeld het verpleeghuis waar de overledene de laatste levensfase heeft doorgemaakt.

Tijdens het eerste gesprek zal de uitvaartverzorger met de familie overleggen of de overledene wordt gecremeerd of begraven. Ook wordt er gekeken naar de locatie waar de overledene wordt opgebaard. Dat kan thuis zijn, maar het kan ook in een uitvaartcentrum in Heerhugowaard. Een ander onderwerp dat voorbij komt is de keuze van de kist of opbaarplank. Na het gesprek zal de uitvaartondernemer de eerste zaken in gang zetten. In de dagen na het eerste gesprek zal de uitvaartverzorger samen met de familie werken aan de organisatie van de dag van de uitvaart. Een goede uitvaartondernemer is iemand die niet zijn of haar mening voorlegt, maar juist aanvoelt wat goed bij de familie past. Hij of zij draagt ideeën aan die de familie kan helpen om de uitvaart helemaal naar eigen wens in te vullen. De uitvaartondernemer is eigenlijk de persoon die in de vaak toch wat chaotische dagen tussen het overlijden en de uitvaart, zorgt dat alles helemaal tot in de puntjes wordt geregeld. De uitvaartondernemer ontzorgd de familie zodat die de tijd heeft om in alle rust afscheid te kunnen nemen.

Op uitvaart-heerhugowaard.nl is uitgebreide informatie te vinden over alle zaken die komen kijken bij het thema uitvaart in Heerhugowaard. De site biedt inspiratie om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen. Nabestaanden mogen een uitvaart helemaal zo regelen zoals ze dat zelf willen. En er is heel veel mogelijk rond een uitvaart in Heerhugowaard. Denk bijvoorbeeld aan bijzonder rouwvervoer zoals een koe of een motor. De meeste uitvaarten worden nog altijd gehouden in een uitvaartcentrum of crematorium, maar het is ook mogelijk om een uitvaart te houden in een zalencentrum of gewoon thuis. In de infotheek van uitvaart-heerhugowaard.nl staan alle onderwerpen op een rij. Zo is per onderdeel van de uitvaart te lezen en te zien wat er allemaal mogelijk is.

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206