Welkom op Uitvaart Heerhugowaard

Hoe kies je een uitvaartondernemer

In Nederland hoef je geen speciaal diploma te halen om jezelf uitvaartondernemer te mogen noemen. In principe mag dus iedereen uitvaartondernemer zijn. Deze vrijheid in het ondernemerschap maakt dat er een groot verschil is tussen uitvaartondernemers. Die verschillen zijn er zowel in de geleverde kwaliteit als bij de kosten. Het komt helaas nog vaak voor dat families de uitvaart van hun dierbare moeten regelen met een uitvaartondernemer waar ze zich eigenlijk helemaal niet vertrouwd bij voelen.

Een uitvaart regelen is niet alleen heel erg emotioneel, maar juist ook heel intiem. In de kwetsbare dagen tussen het overlijden en de uitvaart moet de familie kunnen terugvallen op een uitvaartverzorger die ze kunnen vertrouwen. Iemand waar ze een goede klik mee hebben en iemand die er echt is voor de familie.

Budget uitvaarten

De onderneming Amstel uitvaarten, die ook actief is in Heerhugowaard en Alkmaar biedt zogenaamde budget uitvaarten aan. Er zijn 3 pakketten:

1. Met Pakket Direct regelt u een complete uitvaart zonder aanwezigheid van familie voor slechts € 1.875. Alles wordt geregeld maar er vindt dus geen afscheidsplechtigheid plaats. Dit wordt ook wel een stille crematie genoemd. Voor slechts € 20 extra krijgt u er een Akte van Overlijden bij. Deze heeft u nodig voor de financieel-administratieve afwikkeling na een overlijden.

2. Pakket Intiem biedt ook een compleet verzorgde crematie, maar dan mèt een afscheid in een rouwkamer voor maximaal 10 personen. Prijs vanaf € 2.695. De Akte van Overlijden is inbegrepen.

3. Pakket Uitgebreid is de meest uitgebreide variant, eigenlijk een traditioneel uitvaart met afscheidsbijeenkomst voor groepen van meer dan 10 personen in de aula van het crematorium en een bijeenkomst in de koffiekamer na afloop. Prijs vanaf € 4.750

Uitvaart in eigen hand
Naast budget uitvaarten biedt Amstel uitvaarten ook pakketten die zich richten op nabestaanden die juist zelf veel willen doen. Amstel uitvaarten levert dan de basis producten en diensten. Dat kan zowel voor begraven (www.begrafenis.com) als cremeren (www.crematie.com).

Zaken die zo essentieel zijn dat u ze niet wilt vergeten zoals het juist papierwerk, logistieke diensten als het vervoer van de overledene, afspraken met crematorium, begraafplaats of gemeente. De meer creatieve zaken kunnen nabestaanden dan zelf doen zoals het schrijven van een afscheidsspeech, het zelf ontwerpen van de rouwkaarten, het maken van een draaiboek voor de plechtigheid etc. Om nabestaanden hierbij te helpen bieden de sites Begrafenis.com en Crematie.com bij elk pakket uitgebreide handleidingen.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Heerhugowaard

Soms weten mensen niet dat het heel eenvoudig is om online verschillende uitvaartondernemers (die in Heerhugowaard actief zijn) met elkaar te vergelijken. Dat kan op www.uitvaartmarkt.nl. Aan de hand van een wensenlijst ontvangt de aanvrager binnen enkele uren verschillende aanbiedingen van uitvaartondernemers. De vergelijking op Uitvaartmarkt.nl maakt het niet alleen mogelijk om te vergelijken op prijs (de verschillen lopen doorgaans op tot in de vele honderden euro’s) maar ook op kwaliteit en persoonlijkheid. Zo sturen sommige uitvaartondernemers een video mee waarin ze zichzelf presenteren. Op die manier kan de aanvrager thuis precies zien met wie ze te maken hebben. Zo weet de familie zeker dat ze kiezen voor een uitvaartondernemer die bij hen past.

Het vergelijken op Uitvaartmarkt.nl is geheel gratis voor zowel de aanvrager als de uitvaartondernemer. Het komt voor dat nabestaanden denken dat er helemaal geen tijd is om te vergelijken en dat er na overlijden al binnen een paar uur een uitvaartverzorger bij de overledene moet zijn. Dat is echter helemaal nergens voor nodig. Na overlijden kan de familie er gerust alle tijd voor nemen om in alle rust een goede uitvaartondernemer te kiezen. Sterker nog, vaak vinden nabestaanden het juist prettiger om de eerste uren na het overlijden samen te zijn met elkaar en de overledene, zonder dat er een onbekende over de vloer komt.

Ook de site UitvaartOffertes.nl maakt het mogelijk uitvaartondernemers te vergelijk maar dan vooral op prijs. UitvaartOffertes.nl is minder uitgebreid dan Uitvaartmarkt.nl maar daardoor ook sneller in te vullen.

Vrije keuze uitvaartondernemer bij uitvaartverzekering

Als de overledene een uitvaartverzekering heeft staat het de familie nog steeds helemaal vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen. Het is alleen wel verstandig om eerst uit te zoeken om wat voor soort verzekering het gaat. Het draait daarbij om de vraag of er sprake is van een natura verzekering of een kapitaal verzekering. In beiden gevallen mag de familie zelf een uitvaartondernemer kiezen, maar men moet er wel rekening mee houden dat er in het geval van een natura verzekering mogelijk minder geld wordt uitgekeerd dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Vraag daarom altijd eerst aan de verzekeraar welk bedrag er wordt uitgekeerd als men de uitvaart laat verzorgen door een ander. Dit bedrag kan de familie dan voorleggen aan de uitvaartondernemer van keuze. Die kan dan bekijken of hij/zij de uitvaart voor dat bedrag kan regelen.

Kijk voor meer informatie over uitvaartverzekeringen en de regels/voorwaarden in het hoofdstuk Uitvaartverzekering

Overlijden in regio Heerhugowaard melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206